Gluteenittomat toscapiirakka ja suklaakakku
Vaikka vanhat tutut luottoleivonnaiset onnistuvat aina ja maistuvat hyvin, niin olen opetellut viime aikoina paria uutta reseptiä, joista toivon uusia luottoleivonnaisia. Toscapiirakkaa tulee pellillinen, suklaakakun teen 18 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan. Siitä riittää hyvän kokoiset palat kuudelle. Toscapiirakka on gluteenittoman lisäksi myös maidoton.
Gluteeniton toscapiirakka
Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl leivinjauhetta
1 dl kaurakermaa
200 g maidotonta margariinia
Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jauhoseos, kaurakerma ja sulatettu margariini. Levitä taikina pellille ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
Jauhoina taas luottojauhot eli Virtasalmen viljatuotteen Pullajauhoseos.
Päällinen:
150 g maidotonta margariinia
300 g mantelilastuja
3 dl sokeria**
1 dl kaurakermaa
3 rkl mantelijauhetta
**Tällä kertaa minulla loppui sokeri kesken, joten laitoin loput puoli desiä fariinisokeria, toimi hyvin.
Valmista päällinen pohjan ollessa uunissa. Sulata margariini ja sekoita sen jälkeen joukkoon muut ainekset.
Otettuasi pohjan pois uunista, laita uuni 225 asteeseen. Levitä päällinen kuuman pohjan päälle ja paista 5-10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
Gluteeniton suklaakakku
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl mantelijauhetta
2 rkl Van Houten-kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaahippuja
Vuokaan Vuokasprayta ja mantelijauhetta, koristeluun tomusokeria.
Vaahdota kananmunat ja sokerit. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhe, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Yhdistä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi suklaahiput ja sekoita varovasti.
Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Suihkauta vuoan reunoille Vuokasprayta ja jauhota mantelijauheella.
Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Kakun tulisi jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Koristele jäähtynyt kakku ennen tarjoilua tomusokerilla. Sopivasti paistettuna ja vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna todella herkullinen!
-Taru-
Vastaa