Gluteenittomia herkkuleivonnaisia

Gluteenittomat toscapiirakka ja suklaakakku

 

Vaikka vanhat tutut luottoleivonnaiset onnistuvat aina ja maistuvat hyvin, niin olen opetellut viime aikoina paria uutta reseptiä, joista toivon uusia luottoleivonnaisia. Toscapiirakkaa tulee pellillinen, suklaakakun teen 18 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan. Siitä riittää hyvän kokoiset palat kuudelle. Toscapiirakka  on gluteenittoman lisäksi myös maidoton.

 

Gluteeniton toscapiirakka

 

Toscapiirakka

 

Pohja:

4 kananmunaa

3 dl sokeria

5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 rkl leivinjauhetta

1 dl kaurakermaa

200 g maidotonta margariinia

 

Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jauhoseos, kaurakerma ja sulatettu margariini. Levitä taikina pellille ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.

Jauhoina taas luottojauhot eli Virtasalmen viljatuotteen Pullajauhoseos.

 

Päällinen:

150 g maidotonta margariinia

300 g mantelilastuja

3 dl sokeria**

1  dl kaurakermaa

3 rkl mantelijauhetta

 

**Tällä kertaa minulla loppui sokeri kesken, joten laitoin loput puoli desiä fariinisokeria, toimi hyvin.

 

Toscapiirakka

 

Valmista päällinen pohjan ollessa uunissa. Sulata margariini ja sekoita sen jälkeen joukkoon muut ainekset.

 

Otettuasi pohjan pois uunista, laita uuni 225 asteeseen. Levitä päällinen kuuman pohjan päälle ja paista 5-10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.

 

Toscapiirakka

 

 

 

Gluteeniton suklaakakku

 

Suklaakakku

 

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

5 dl mantelijauhetta

2 rkl Van Houten-kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

150 g suklaahippuja

 

Vuokaan Vuokasprayta ja mantelijauhetta, koristeluun tomusokeria.

 

Vaahdota kananmunat ja sokerit. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhe, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Yhdistä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi suklaahiput ja sekoita varovasti.

Pingota  irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Suihkauta vuoan reunoille Vuokasprayta ja jauhota mantelijauheella.

 

Suklaakakku

 

Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Kakun tulisi jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Koristele jäähtynyt kakku ennen tarjoilua tomusokerilla. Sopivasti paistettuna ja vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna todella herkullinen!

 

Suklaakakku

 

-Taru-


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *