Kolme gluteenitonta ja maidotonta herkkua

Tässäpä kolme gluteenitonta ja maidotonta helppoa herkkua. Teen näitä usein ja onnistumisprosentti on erinomainen (eli pitäisi onnistua kehnommaltakin leipurilta/kokilta). Täältä voit vilkaista helpot ohjeet gluteenittomiin mustikkamuffineihin ja banaanikakkuun.

 

 

Gluteeniton ja maidoton marjapiirakka

 

Tätä helppoa ja herkullista marjapiirakka on meidän perhekodissa tarjolla melko usein päiväkahvilla. Ohjeesta riittää esimerkiksi neljälle henkilölle kahtena päivänä. Tämän päivän piirakassa on puolukkaa, mutta usein käytän myös mustikkaa. Jauhoina on luottojauhot eli Virtasalmen viljatuotteen Pullajauhoseos.

HUOM! Kuvassa olevan Kaurafraichen valmistaja ei lupaa tuotteen olevan täysin gluteeniton, mutta monella valmistajalla on gluteenittomia vastaavia tuotteita, mm. Juustoportin Kaurakevi

Gluteeniton ja maidoton marjapiirakka

Pohja:

100 g maidotonta leivontamargariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

Päälle:

4 dl marjoja

200g hapatettua kaura/soijavalmistetta

1 kananmuna

0,5 dl sokeria

 

Vuokaan vuokasprayta

Gluteeniton ja maidoton marjapiirakka

 

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vielä vatkaten. Lisää joukkoon sekoittaen jauhot. Painele taikina vuokaspraylla käsitellyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä marjat piirakkapohjalle.

Sekoita kaura/soijavalmiste, kananmuna ja sokeri keskenään ja levitä seos marjojen päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Gluteeniton ja maidoton marjapiirakka

 

Marjojen sijaan voit käyttää piirakkaan myös esimerkiksi omenoita tai vaikka säilykehedelmiä.

 

Vadelmaduffinsit

 

Tämän ohjeen bongasin taannoin maakuntalehdestämme Karjalaisesta. Muunsin ohjeen gluteenittomaksi ja maidottomaksi. Ohjeesta riittää 12 leivonnaiseen. Vadelmamarmeladin sijaan voi käyttää jotain muuta marmeladia tai paistonkestävää hilloa.

Vadelmaduffinsit

1,75 dl tomusokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl ruokasoodaa

1 rkl vaniljasokeria

135 g  (1 prk) Elovena kinuskivanukasta

2 kananmunaa

150 g maidotonta margariinia

150 g vadelmamarmeladia

Tomusokeria koristeluun

Vadelmaduffinsit

Vadelmaduffinsit

 

Sekoita tomusokeri, jauhot, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu margariini, kinuskivanukas ja kananmunat.

Yhdistä kaikki aineet ja sekoita.

Täytä muffinssipellin vuoat puoleen väliin asti. Laita muffinien keskelle reilu teelusikallinen vadelmamarmeladia. Täytä lopuksi vuoat täyteen.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele jäähtymisen jälkeen tomusokerilla.

 

 

Gluteeniton aprikoosivispipuuro

 

Vaihtelun vuoksi teen marjaisen vispipuuron lisäksi  välillä iltapalalle myös vispipuuroa kuivatuista aprikooseista. Puuro on väriltään ihanan aurinkoisen keltainen 😊

Aprikoosivispipuuro

250g kuivattuja aprikooseja

8 dl vettä

0,5 dl sokeria

1tl vaniljasokeria

0,75 dl karkeita riisijauhoja

Aprikoosipuuro

 

Keitä aprikoosit pehmeiksi vedessä. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon sokerit ja riisijauho ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi.

Aprikoosipuuro

 

Toivottavasti sinulle oli iloa näistä resepteistä 😊

 

-Taru-


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *